Merino wol

Merinowol uit Duitsland

Merino wol komt van het merinoschaap. Dit is wereldwijd het meest voorkomende schapenras en wordt gehouden voor de kwaliteit van de wol en grote wolopbrengst. Dankzij de vele huidplooien produceert één schaap wel vijf kilo wol per jaar.

Niet alle merino schapen worden op een diervriendelijke manier gehouden en geschoren. Vandaar dat wij alleen wol gebruiken van schapen uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Merino wol voor dekbedden

Het Merino schaap heeft niet alleen een hoge wolproductie, maar ook een bijzondere kwaliteit wol. Bij een Merino groeien tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld ander schaap. De wol heeft daardoor een zeer fijne structuur vergeleken met bijvoorbeeld de texelaar.

De fijne haartjes zorgen voor een betere warmte en vocht-regulatie. Ook irriteert het minder dan grovere wol waarmee de merinowol geschikt is voor het maken van kleding die op de huid gedragen wordt.

De fijnheid van de wol en de grote beschikbaarheid maken de wol van het merino schaap zeer geschikt voor de productie van kleding en dekbedden. Dekbedden van deze wol zijn soepeler, warmer en geven een beter slaapcomfort dan een texeler wollen dekbed.